(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
Potřebné ingredience
Recept je od Jiřiny Bohdalové z magazínu Tescoma *** na kaši: 1/2 litru mléka, 3 lžíce krupice, 1 lžíce cukru na těsto: 70 g tuku, žloutek, 70 g cukru, 210 hrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva navrch: 300 g rebarbory, skořicový cukr, můžeme použít zbylý bílek
Postup přípravy
Z mléka, krupice a cukru uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.
Utřeme tuk s cukrem a žloutkem. Přidáme mouku s práškem a těsto rozetřeme stejnoměrně do vymazané formy, na ně dáme krupicovou kaši a posypeme plátky rebarbory.
Já jsem polovinu posypala skořicovým cukrem a na druhou polovinu jsem dala ušlehaný sníh ze zbylého bílku s 1 lžicí cukru. Koláč je chuťově zajímavý a dobrý!!!
Tip: Rebarboru můžeme nahradit rybízem, višněmi nebo jablky.
Utřeme tuk s cukrem a žloutkem. Přidáme mouku s práškem a těsto rozetřeme stejnoměrně do vymazané formy, na ně dáme krupicovou kaši a posypeme plátky rebarbory.
Já jsem polovinu posypala skořicovým cukrem a na druhou polovinu jsem dala ušlehaný sníh ze zbylého bílku s 1 lžicí cukru. Koláč je chuťově zajímavý a dobrý!!!
Tip: Rebarboru můžeme nahradit rybízem, višněmi nebo jablky.
Koláč před pečením můžete ozdobit jak chcete, sníh z bílku dát na střed a kraj koláče nebo udělat proužky...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ruzikk
(upraveno)
7. 9. 2011, 16:10
Vyzkoušela jsem váš recept a musím říct, že je . Jen jsem se chtěla zeptat zda se z těsta udělá drobenka, když se připravuje. Mě se to povedlo ale na konec koláč sklidil velký úspěch
mi-ky
(upraveno)
30. 5. 2009, 21:17
Mohla bych se zeptat, jaká je to krupice? Jestli hrubá. nebo dětská krupička? Děkuji
muchlanek
(upraveno)
30. 5. 2009, 22:17
@mi-ky
Jani, použila jsem dětskou.
zuz@
(upraveno)
29. 5. 2009, 18:02
můžu doporučit, taky jsem ho kdysi podle bohdalky pekla a je to moc dobrý
muchlanek
(upraveno)
30. 5. 2009, 22:20
@zuz@
To já se bála té kombinace, ale když jsem ho upekla, tak jsem ho snědla skoro celý na posezení Je opravdu moc dobrý